Активісти запалили фаєри і димові шашки / фото ТСН

У вівторок, 4 червня, о 19:00 у багатьох українських містах стартувала акція протесту "Безкарність вбиває".

Люди зібралися через загибель 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Там двоє працівників патрульної поліції напідпитку влаштували стрілянину по бляшанках. Одна з куль влучила хлопчикові у голову. Медики боролися за його життя, однак 3 червня він помер у лікарні.

Читайте такожАваков і Князєв зустрілися з родиною вбитого поліцейськими 5-річного хлопчика

У Києві біля будівлі МВС спочатку лунали колискові пісні, люди йшли зі світлинами, іграшками, малюнками, свічками. Про це йдеться в ТСН.

Активісти запалили фаєри і димові шашки - вони вимагають відставки високопосадовців МВС і Нацполіції. 

Під міністерством внутрішніх справ у Києві зібралося близько 200 людей.

У Переяславі-Хмельницькому акція запланована на 20:00.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 4 червня, суд обрав запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застав.