Суд почав оголошувати вирок у справі Гандзюк \ УНІАН

Сьогодні Покровський райсуд Дніпропетровської області оголосить вирок обвинувачуваним у завданні умисних тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть активістки та в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.

Читайте такожВбивство Гандзюк: нападникам сьогодні оголосять вироки (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, трансляція судового засідання здійснюється на сайті “Судова влада України”.

Відео дня

На лаві підсудних перебувають п’ятеро осіб – Сергій Торбін, Володимир Васянович, Віктор Горбунов, В’ячеслав Вишневський, Микита Грабчук.

Зараз суддя оголошує обставини справи, за яких вищезгадані обвинувачувані погодилися за гроші облити кислотою Гандзюк.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року ГПУ направила до суду обвинувальний акт проти п’яти фігурантів справи про вбивство активістки - Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

Також у справі про вбивство активістки фігурує раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Обвинувальний акт щодо п’ятьох фігурантів нападу на Гандзюк направили до Херсонського міського суду. Згодом Верховний суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення про передачу кримінального провадження до Покровського райсуду Дніпропетровської області.