Патрульні попросили робочих припинити роботи до середи / фото kh.suspilne.media

У Харкові вночі почали змінювати таблички на проспекті Григоренка, якому міська рада повернула стару назву Маршала Жукова.

Зокрема, нові вказівники з'явилися на будинках уздовж проспекту № 17, 19, 21, 23, 31, повідомляє UA:Харків.

Як пише видання, місцевий мешканець Сергій Тимохін побачив драбину за вікном і вирішив, що до його сусідів намагаються вдертися невідомі, і викликав поліцію.

Відео дня

Читайте такожКернес пообіцяв відновити повалений активістами пам'ятник Жукову

"Біля будинку, біля його вікна, встановили драбину якісь люди, як йому здалося, полізли до сусідів. Оскільки він був один в кімнаті, незрозуміло, що відбувалося, люди спустилися і поїхали собі. Це була біла "Волга" з драбиною на багажнику. Подзвонив, вийшов з хати, подивився, що так, вікно у сусідів ціле, але побачив, що змінена табличка. Питання: чому це відбувається вночі?", - розповів Тимохін.

Люди, які змінювали таблички, не представилися. За їхніми словами, вони діють на підставі угоди. Патрульні попросили робочих припинити роботи до середи.

Нагадаємо, проспект маршала Жукова у Харкові було перейменовано на проспект Петра Григоренка у 2016 році в межах виконання закону про декомунізацію.

Утім, 19 червня 2019 року Харківська міська рада підтримала рішення про повернення проспекту імені Жукова.

Коментуючи прийняте рішення, в Українському інституті національної пам’яті заявили, що Жуков є особою, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, а також у комуністичній партії. Тому присвоєння імені Жукова будь-якому об’єкту топоніміки Харкова суперечитиме закону про декомунізацію.

За фактом звернення депутата Харківської міської ради слідчі поліції відкрили кримінальне провадження через перейменування проспекту Петра Григоренка на честь радянського маршала Георгія Жукова.