САП оскаржить виправдувальний вирок Труханову / фото УНІАН

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що оскаржать виправдувальний вирок меру Одеси Геннадію Труханову та іншим фігурантам справи про купівлю будівлі заводу "Краян".

Про це йдеться в повідомленні САП у Facebook.

"...прокурори САП категорично не погоджуються з вказаним судовим рішенням. На думку сторони обвинувачення, детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, проведено всебічне, повне та неупереджене досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, зібрано численну кількість належних та допустимих доказів, які у своїй сукупності у повному обсязі доводять винуватість Одеського міського голови та інших осіб у вчиненні інкримінованих їм злочинів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСправа Труханова: суд під час зачитування вироку меру Одеси "замінували"

Зазначається, що після з ознайомленням з повним текстом вироку прокурори САП подадуть апеляційну скаргу на вказане рішення суду.

Як повідомляв УНІАН, Труханов та інші посадові особи обвинувачувались у заволодінні коштами міського бюджету під час купівлі міськрадою за свідомо завищеною вартістю будівлі, яка раніше входила в цілісний майновий комплекс збанкрутілого заводу «Краян».

У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала за 185 млн грн будівлю заводу у приватної компанії, яка на початку того ж року заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 млн грн.

Читайте такожСправа заводу "Краян": САП просить засудити мера Одеси Труханова до 12 років в'язниці

На лаві підсудних перебували Труханов, віце-мер Павло Вугельман, голова постійної комісії з комунальної власності міськради Василь Шкрябай, голова муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор і його заступник Володимир Радіонов, директори ТОВ «Девелопмент еліт» (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, ТОВ «Valton Group» Ігор Кравченко і підприємства «Брокбізнесконсалт» (оцінювач) Галина Богданова.

У квітні 2019 року керівник САП Назар Холодницький заявив про необхідність узгодження нового обвинувального акту. Після його погодження стало відомо про зміну суми коштів міського бюджету, якою співучасники заволоділи, - вона зменшена із 185 млн грн майже до 92,66 млн грн.

Сьогодні, 9 липня, Малиновський райсуд Одеси виніс виправдувальний вирок усім фігурантам справи, в тому числі й Труханову.

Суд заявив, що не встановлено порушень, які свідчили б про те, що посадові особи завдали бюджету збитків, а прокуратура не довела вину фігурантів. Також суд визнав неприпустимими ряд доказів, представлених стороною обвинувачення, та повідомлення про підозру Трухановому й іншим фігурантам.