Зеленський розповів про свій президентський кортеж / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував гучну ДТП з працівниками УДО, що сталась в Запорізькій області. За його словами, якщо вони порушили правила та стали винуватцями ДТП, то понесуть за це відповідальність.

Читайте такожПоліція уточнила кількість жертв і постраждалих у моторошній ДТП під Києвом

В своєму дописі у Facebook глава держави назвав ситуацію з ДТП неприпустимою.

Відео дня

«Якщо працівники УДО, які їхали на мікроавтобусі до Києва, порушили правила й будуть визнані винуватцями ДТП, їх буде притягнуто до відповідальності. І слава богу, що всі залишилися живими», – зазначив він.

Глава держави також розповів, що наразі його кортеж складається усього з двох трьох авто та не користується на дорогах жодними преференціями.

«Під час пересування президента дорогами України їде 2 автомобілі: президентський і автомобіль охорони. Іноді буває третій – із супроводжуючими особами, членами команди, охороною. Ці автомобілі зупиняються на всіх світлофорах, стоять у заторах, ніхто не вмикає «мигалок» тощо. Мабуть, тому фейсбук-спільноті так важко вивчити питання. Президент – такий самий учасник руху, як і всі», – наголосив Зеленський.

Він також пояснив нещодавній затор на Позняках, що виник через обмеження руху.

«11 липня був візит до Києва Прем'єр-міністра Молдови Майї Санду. І проїзд високого закордонного гостя супроводжувався згідно з дипломатичним протоколом і міжнародними зобов'язаннями України. Відповідно, рух за маршрутом був тимчасово обмежений», – вказав президент.

«І наостанок – про жовті браслети «з клубів». На них – прізвища наших полонених моряків. Носитиму їх доти, поки не повернемо хлопців додому», – підсумував Зеленський.

Напередодні у Запорізькій області мікроавтобус Volkswagen Transporter особового складу Управління державної охорони України потрапив у ДТП. Автомобіль УДО зіткнувся з автобусами, у яких перевозили дітей. Унаслідок аварії ніхто не постраждав. 

Водночас, низка ЗМІ повідомила, що автомобіль входив до кортежу президента України.

Згодом в Управлінні держохорони уточнили, що автомобіль, який втрапив в аварію, не належить до кортежу президента України.