Вільям Тейлор закликав українську владу розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета / фото УНІАН

У посольстві Сполучених Штатів Америки закликали владу України притягнути до відповідальності винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

Читайте такожУ Києві відбулася акція до третіх роковин вбивства журналіста Шеремета (фото, відео)

«На треті роковини вбивства Павла Шеремета ми закликаємо владу проявити прихильність до свободи преси і притягнути до відповідальності винних у його смерті», - сказано у повідомленні.

У посольстві також наголосили, що незалежні ЗМІ відіграють важливу роль в українській демократії.

Крім того, розміщено фото, на якому тимчасовий повірений у справах України Вільям Тейлор бере участь у сьогоднішній акції журналістів до третіх роковин вбивства Шеремета.

Як підмовляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що до вбивства Шеремета може бути причетна Росія.

19 липня речник МВС Артем Шевченко повідомив, що у справі про вбивство Шеремета досі немає жодного підозрюваного.

Сьогодні, 20 липня, у день третіх роковин вбивства Шеремета президент Володимир Зеленський закликав генпрокурора, міністра внутрішніх справ, керівників Нацполіції та СБУ у вівторок, 23 липня, доповісти про хід розслідування справи.

Також сьогодні Луценко заявив, що у справі про вбивство Шеремета допитано сотні осіб, до розслідування залучено іноземних фахівців,і «є гарячі версії».