В ОБСЄ закликають українську владу знайти вбивць Шеремета / фото УНІАН

Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав українську владу завершити розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

«Через три роки вбивство Павла Шеремета залишається нерозкритим і продовжує впливати на свободу слова, свободу ЗМІ та безпеку журналістів», - заявив Дезір.

Відео дня

Читайте такожСША зазивали Україну знайті і покарати винних у вбивстві журналіста Шеремета

Він підкреслив, що українська влада зобов'язана забезпечити, щоб вбивство Шеремета, а також усі інші напади на журналістів і вбивства співробітників ЗМІ були розслідувані, а виконавці та замовники цих злочинів постали перед судом.

«Безкарність за такі злочини є неприйнятною й породжує подальше насильство», - додав Дезір.

Як підмовляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що до вбивства Шеремета може бути причетна Росія.

30 грудня 2018 року Луценко повідомляв, що коло підозрюваних у вбивстві журналіста звузилося із декількох тисяч до декількох сотень осіб.

19 липня речник МВС Артем Шевченко повідомив, що у справі про вбивство Шеремета досі немає жодного підозрюваного.

Сьогодні, 20 липня, у день третіх роковин вбивства Шеремета президент Володимир Зеленський закликав генпрокурора, міністра внутрішніх справ, керівників Нацполіції та СБУ у вівторок, 23 липня, доповісти про хід розслідування справи.