Віталій Глуховеря потрапив у скандал / 49000.com.ua

Справою про затримання спецназівцями КОРД патрульних поліцейських, які зупинили автомобіль голови Нацполіції Дніпропетровщини Віталія Глуховері за порушення правил дорожнього руху, може займатися син генерала Олександр Глуховеря, який очолює слідче управління Державного бюро розслідувань.

На родинний зв'язок звернули увагу користувачі мережі.

Як писав в січні 49000.com.ua юрисдикція цього управління ДБР поширюється на Дніпропетровську, Сумську, Полтавську та Харківську області.

Відео дня

"До того він працював у прокуратурі Дніпропетровської області і, як випливає з співбесіди під час конкурсу на посаду начальника слідчого управління ДБР, зробив там запаморочливу кар'єру: ставши стажистом в 2013 році після закінчення університету, Олександр Глуховеря вже піднявся до заступника начальника у 2015. На цій посаді він працював до 2018 року. При цьому, подаючи заявку на конкурс, Олександр чомусь не вказав, що його батько є начальником Дніпропетровської обласної поліції, хоча того вимагають правила. На співбесіді молодий прокурор чомусь не зміг конкретно відповісти, чому він забув розповісти про свого батька", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля був водій керівника поліції Дніпропетровської області.

"Під час спілкування з патрульними водій, ймовірно, телефонував керівнику (Віталію Глуховері – 24 канал). Після дзвінка на місце інциденту прибули співробітники спецпідрозділу КОРД і затримали патрульних поліцейських", – повідомили в ДБР.

Читайте такожДБР відкрило провадження щодо затримання КОРДом патрульних на Дніпропетровщині

Тепер, коли оприлюднили відео інциденту, Глуховерю підозрюють у перевищенні повноважень, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства. Карають за таке позбавленням волі до 8 років з втратою права обіймати певні посади до 3 років.

Зауважимо, що ДБР у повідомленні не називає імені фігуранта провадження, однак вказує його посаду: Начальник ГУ Нацполіції Дніпропетровської області.