Активісти протестують проти хаотичної забудови Києва / фото УНІАН

Під Офісом президента України (ОПУ) активісти закликають главу держави Володимира Зеленського навести лад у будівельній сфері столиці.

Як передає кореспондент УНІАН, під будівлею перебувають кілька десятків активістів.

У руках пікетувальники тримають плакати з написами: "Я хочу дихати чистим повітрям!", "Ні! Сміттєзвалищу в місті", "Захистимо курорт Пуща-Водиця", "Ні! Злочинній забудові столиці", "Захистимо Совські ставки від забудови" та інші.

Відео дня

Читайте такожУ Протасовому Яру сталася бійка через вирубку дерев забудовником

Вони наголошують на тому, що така "хаотична забудова Києва не враховує наслідки для історичних пам'яток Києва та призведе до руйнування культурної спадщини міста".

Активісти вимагають внести зміни до Генплану та відповідні правки до положень нормативних документів, які регулюють діяльність Державної архітектурно-будівельної інспекції, люструвати та повністю змінити керівний склад ДАБІ, а також встановити персональну відповідальність осіб, які уповноважені контролювати містобудівну та архітектурну галузь у місті.

Учасники акції просять президента Володимира Зеленського про підтримку та вимагають його взяти під контроль це питання й «навести лад у будівельній сфері міста».

До учасників акції вийшов головний консультант - інспектор Головного департаменту регіональної та кадрової політики ОПУ Юрій Володін. Йому активісти передали свої звернення до глави держави.

Під час акції одному з її активних учасників стало зле, першу допомогу до приїзду «швидкої» йому надають поліцейські.

Як повідомляв УНІАН, з 2010 року столиця працює над прийняттям Генерального плану розвитку на період 2020-2025 рр. Зокрема, перша стадія розробки проекту Генерального плану розвитку м. Києва та його приміської зони до 2025 року – Концепція стратегічного розвитку столиці - була затверджена рішенням Київради 16 вересня 2010 року.

Перший варіант проекту Генплану-2025, вартість розробки якого обійшлася місту в близько 20 млн грн бюджетних коштів, не отримав погодження у Міністерстві культури. Тому влада столиці була змушена була доопрацьовувати та переглядати документ.

16 травня 2019 року Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що проект нового Генерального плану розвитку Києва буде представлено на громадське обговорення в липні цього року.

На цей час в столиці існує чинний Генеральний план розвитку міста на період до 2020 року.