У справі про вбивства на Інститутській допитають ряд високопосадовців / фото УНІАН

Низку високопоставлених чиновників допитають у суді в справі щодо розстрілів активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року. 

Про це повідомляє Громадське.

Читайте такожПрокурора, що саботує слідство у майданівських справах, призначено в нове управління з розслідування справ Майдану - Донський

Відео дня

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання адвокатів колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" про допит свідків.

Допитано буде, зокрема, мера Києва Віталія Кличка, генпрокурора Юрія Луценка, Геннадія Москаля, який був керівником слідчої комісії ВР, спікера Ради Андрія Парубія, депутата Сергія Пашинського, посла України в Канаді Андрія Шевченка, радника екс-президента України Віктора Януковича Андрія Портнова, главу МЗС часів Януковича Леоніда Кожару, екс-главу Мін’юсту Олену Лукаш.

Крім того, суд дозволив допитати 15 людей із колишніх та чинних правоохоронців на вибір захисту, а також працівників, які обслуговували спецтранспорт. На допит також планують викликати дніпропетровський «Беркут», керівний склад міліції станом на 20 лютого, а також усіх осіб публічних, про яких клопотали адвокати. 

Як повідомляв УНІАН, в справі Євромайдану Генпрокуратура України підготувала обвинувальний акт колишньому високопосадовцю МВС.