Суддя Людмила Синиця зачитує ухвалу про зміну запобіжного заходу Вадиму Мельнику / фото Радіо Свобода

На Черкащині суд відпустив із СІЗО під домашній арешт Вадима Мельника, якого обвинувачують в організації вбивства журналіста, учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Прокуратура просила суд продовжити тримання під вартою на 2 місяці, мотивуючи це тим, що Мельник може втекти від слідства, впливати на свідків або потерпілих. Адвокати просили відпустити їхнього клієнта під заставу в розмірі 153 тисячі гривень.

Відео дня

Однак суд відхилив обидва клопотання і відправив Мельника під домашній арешт. Той, своєю чергою, заявив, що вини не визнає і тікати від слідства не планує. До цього обвинувачений перебував під вартою з 18 травня 2017 року.

Читайте такожГПУ уклала угоду з фігурантом справи Гандзюк, але не показує її батьку загиблої

Крім цього, суд задовольнив клопотання прокуратури і залишив під вартою обвинуваченого у виконанні вбивства Володимира Воронкова, але попри клопотання прокурорів залишив під домашнім арештом Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, яких обвинувачують у виконанні викрадення журналіста.

Горбенка та Недибалюка звільнили з-під варти наприкінці червня 2019 року.

Нагадаємо, у липні 2017 року прокуратура скерувала до суду обвинувлаьний акт стосовно організатора, а також ще одного з виконавців викрадення та вбивства Сергієнка.

Як відомо, у квітні 2014 року Герой України, журналіст Василь Сергієнко був побитий та викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський.

Наступного дня тіло його було знайдено за 15 кілометрів від міста зі слідами знущань.