ДБР проводить розслідування щодо укладеного в 2017 році Аласанією договору / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань перевіряє, чи був фіктивним договір постачання обладнання для ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" на суму 15 млн гривень.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на дані реєстру судових рішень.

Читайте такожНаглядова рада Суспільного скасувала рішення про звільнення Аласанії

Відео дня

Йдеться про укладений 14 грудня 2017 року між "Суспільним" в особі голови правління Зураба Аласанії і ТОВ "ВіжнХаус" договір про закупівлю аудіовізуального обладнання на вказану суму.

Справу за цим фактом було відкрито в квітні 2019 року.

Слідчий зазначав, що у сумнівних контрактах також фігурують ТОВ "Онікс Солюшинз", ТОВ "Сучасні Айті технології", ТОВ "Надійний інтернет-магазин", Благодійний фонд "Підтримки створення та розвитку суспільного телебачення і радіомовлення в Україні".

На початку липня 2019 року слідчий ДБР отримав у суді доступ до інформації щодо руху коштів по рахунках "Суспільного" з метою підтвердження або спростування факту фіктивності правочинів, виявлення ознак розтрати коштів, шляхом переказу їх на контрагентів без фактичного виконання будь-яких робіт.

Як повідомляв УНІАН, 30 серпня у Державному бюро розслідувань заявили про обшуки у приміщенні "Суспільного" в рамках розслідування про зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

Крім того, слідчі також прийшли з обшуком до помешкання голови правління UA: Суспільне мовлення Зураба Аласанії.