Моряків привезли до головного військового госпіталю / фото УНІАН

Звільнених 24 українських військових моряків привезли до головного військового госпіталю у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, до будівлі закладу на вулиці Госпітальній разом із моряками на кількох автобусах приїхали їхні родичі.

Українські військові мають пройти медичні обстеження та реабілітацію.

Читайте такожДо лікарні "Феофанія" привезли 11 звільнених українців (фото, відео)

Заступник начальника головного військового клінічного госпіталю з медичної частини Олександр Циц розповів журналістам, що для проведення обстеження військових моряків залучать найкращих спеціалістів.

"Всі визволені військовослужбовці сюди доставлені для того, щоб пройти поглиблене медичне обстеження, а при наявності патологій отримати висококваліфіковану допомогу. Для цього у нас залучені провідні спеціалісти Міністерства охорони здоров'я і всі військові спеціалісти", - розповів він.

Циц зазначив, що термін перебування військових у госпіталі залежить від стану їхнього здоров'я.

"На сьогодні важких станів немає, практично всі - в задовільному стані. Але поглиблений огляд покаже дещо іншу інформацію, від цього залежить вже час їхнього перебування тут", - додав він.

За його словами, звільнені моряки перебуватимуть у палатах по 2-3 людини, а родичам дозволять знаходиться поруч з ними в найближчі кілька днів.

Циц також наголосив, що у новоприбулих пацієнтів є всі медикаменти, харчування, засоби особистої гігієни та інші необхідні речі.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксира "Яни Капу" і катерів "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років).

Сьогодні, 7 вересня, в рамках обміну утримуваними громадянами між Україною та РФ моряків звільнили. Адвокат Микола Полозов заявив, що моряків звільнили під особисте поручительство уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.