У клініці зі звільненими політв'язнями інтенсивно працює психологічна служба / фото: УНІАН

На стаціонарному лікуванні у клінічній лікарні "Феофанія" перебувають вісім звільнених політв'язнів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив заступник головного лікаря "Феофанії" Андрій Строкань.

Лікар зазначив, що не може озвучувати медичну інформацію стосовно стану пацієнтів, без їхньої згоди, але розповів, що наразі на стаціонарному лікуванні перебувають вісім звільнених українців, двоє з яких переведені до кардіологічного відділення.

Відео дня

За словами Строканя, Роман Сущенко проходить лікування амбулаторно, Олег Сенцов відмовився від лікування, а Станіслава Клиха перевели до військового госпіталю.

Читайте такожСенцов про видачу Цемаха РФ: якщо Зеленський ухвалив таке рішення, значить, в цьому була необхідність

"Є спеціалізована допомога, яка не є суто медичною і пов'язаною із соматичними захворюваннями. Я не буду вам давати конкретної інформації... Я на це не маю жодних прав. В "Феофанії" все є для того, щоб надавати допомогу людям із травмами та соматичними захворюваннями, а для всього іншого існують спеціалізовані заклади, туди його і перевели", - прокоментував лікар переведення Клиха.

Заступник головного лікаря також наголосив, що у клініці зі звільненими політв'язнями інтенсивно працює психологічна служба.

"Вчора закінчили займатися з нашими пацієнтами близько п'ятої вечора, а сьогодні з дев'ятої ранку знову почали. Тобто ми зараз поєднуємо одночасно медичне обстеження та лікування з психологічним й психореабілітаційним", - розповів лікар.

Читайте такожРосіяни хотіли завербувати одразу після затримання – Сущенко

За його словами, найближчим часом декілька пацієнтів вже можуть бути виписані, адже у багатьох з них є хвороби, які можна лікувати амбулаторно, наприклад, стоматологічні.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня цього року в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

За даними омбудсмена Людмили Денісової, в Росії продовжують утримувати 113 українців, серед яких 89 кримських татар. Також Денісова повідомила, що 10 звільнених українських бранців помилував президент РФ, а Бекіров та моряки були звільнені під особисті зобов'язання.