Верховный Суд Украины / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це було повідомлено на засіданні Тимчасової спецкомісії.

Тимчасова спецкомісія встановила ознаки порушення присяги у діях судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області Ігоря Криворучка, який позбавив права керування автомобілем громадянина за нібито невиконання ним вимоги про зупинку з боку інспектора ДАІ.

Читайте такожУ ВРЮ стався потоп: постраждав архів притягнених до відповідальності суддів

Відео дня

Також ознаки порушення присяги встановлено в діях: судді Святошинського райсуду Києва Алли Чалої, яка у незаконний спосіб обрала запобіжний захід у вигляді взяття під варту учаснику акцій протесту у Києві під час Революції гідності; судді Шевченківського райсуду Києва Світлани Гайдук, яка теж взяла під варту учасника масових заходів, не маючи на те достатніх підстав; судді Ленінського райсуду Кіровограда, який призначив адміністративне покарання у вигляді арешту на 15 діб учаснику кіровоградського Майдану, не маючи на те достатніх підстав; судді Червонозаводського райсуду Харкова Олени Васильєвої, яка безпідставно призначила адміністративний арешт двом учасникам масових акцій у Харкові.

Щодо ще двох суддів, справи яких сьогодні розглядала комісія, було прийняте рішення припинити перевірку, оскільки в їхніх діях комісія не знайшла ознак порушення присяги суддів або дисциплінарного порушення. Це суддя Харківського окружного адміністративного суду Юрій Бадюков і суддя Одеського окружного адміністративного суду Маргарита Цховребова. Обидва вже після Революції гідності, навесні 2014 року, заборонили проводити масові акції у Харкові та Одесі, оскільки існував ризик силового протистояння між двома ворогуючими групами мітингувальників. Комісія встановила, що, забороняючи масові акції, обидва судді прийняли обґрунтоване рішення.

Раніше УНІАН повідомляв, що комісія ВРЮ перевірить суддів, які притягували до суду учасників Євромайдану