Один затриманий наїхав на ногу поліцейського, інший – перебував у розшуку / телеграм-канал "Ні капітуляції"

Поліція Луганської області поінформувала, що затримала двох військових та вилучила до десятка одиниць вогнепальної зброї на блокпості у Кремінній.

Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації ГУНП в Луганській області.

Читайте такожАкція проти розведення військ у Золотому (відео)

Відео дня

Зазначається, що вранці 9 жовтня до блокпоста у Кремінній під’їхало 25 автомобілів з учасниками акції «Останній блокпост». Колона протестувальників рухалась до Золотого, де мала запобігти розведенню військ.

Унаслідок суперечки між спецпризначенцями «Миротворця» та військовими правоохоронці затримали водія одного з автомобілів, який наїхав на ногу поліцейському, та ще одного учасника колони, який перебував у розшуку.

Крім того, співробітниками поліції вилучено 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї, яку після перевірки повернуть власникам.

Наразі ситуація знаходиться під контролем.

Сьогодні, 9 жовтня, у Кремінному відбулася сутичка між правоохоронцями й військовими, оскільки поліція не хотіла пропускати колону учасників до Золотого. Унаслідок інциденту травмували одного правоохоронця й спровокували кілометрові затори на самому блокпості. Невдовзі військових пропустили.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня активісти партії «Національний корпус» вирішили організувати свій блокпост у районі населеного пункту Золоте в Луганській області на час розведення військ.

Лідер організації Білецький заявив, що влада хоче залишити жителів населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська без прикриття, «принести в жертву «ЛДНР», тому ветерани, які воювали на Донбасі у 2014 році, приїхали в район Золотого і планують залишитися на блокпосту на час розведення військ. Крім того, активісти партії та прихильники руху організували автопробіг на підтримку України.