Незаконну надбудову на будинку по вул. Софіївській, 1 в центрі столиці почали демонтувати.

Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов у Facebook.

Відео дня

«Кілька днів там працював «Київблагоустрій» за підтримки поліції. Ще раз: жодних дозвільних документів на спорудження на даху цього «страшка» ніхто не видавав: ні місто, ні держава. Посилання на реконструкцію квартири у 2004 році критики не витримує, бо вже після реконструкції - 02.09.2004 - об’єкт ввели в експлуатацію, про що є відповідний акт. При цьому, геометричних параметрів даху будинку на вул. Софіївській, 1 не змінювали. На подібні зміни, якщо було бажання змінити, потрібно отримувати дозволи», - написав у коментарі Бахматов.

Читайте такожKyiv not Kiev: ВВС змінює написання української столиці

За його словами, демонтаж відбувається таким чином, «щоб не допустити виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із ризиком для життя та здоров’я людей».

Бахматов зазначив, що постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА ухвалила рішення привести конструкції покрівлі житлового будинку до первісного стану.

Крім того, радник міського голови повідомив, що наразі місто здійснює інвентаризацію об’єктів, де в різні часи здійснювали надбудови, прибудови до будинків, зокрема, у центральній частині міста.

«Справді, у законодавстві України є прогалини. Справді, такі надбудови/прибудови можна зробити у рамках реконструкції приміщення. І такий «політ творчості» треба підсікати законними важелями, що потрібно створити», - зазначив Бахматов.

Він також пообіцяв, що в разі виявлення порушення чиновників КМДА під час надання дозволів на подібні будівництва, їх буде притягнуто до відповідальності.

«Навіть тих, хто вже пішов у «велику політику, - додав Бахматов.

За його словами, якщо прибудова/надбудова не порушує конструктивних характеристик будівлі і не порушує законодавство (зокрема, про охорону культурної спадщини) – власник отримає штраф та буде зобов’язаний оформити необхідну документацію.

Якщо прибудова/надбудова несе загрозу конструктивним характеристикам будівлі, порушує законодавство, міська влада обіцяє «домагатися знесення».

«Приготуватися: незаконному будинку на Музейному провулку, «Будинку-монстру» на валах», - анонсував Бахматов подальші кроки у протистоянні незаконним надбудовам.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня у столичній поліції поінформували, що за фактом незаконної добудови на будинку в центрі Києва розпочато кримінальне провадження.

До поліції Шевченківського району надійшло повідомлення, що на даху будинку, розташованому на вулиці Софіївська, зводиться незаконна добудова. Коли правоохоронці прибули на виклик, ремонтні роботи відразу припинилися.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.