Розгляд апеляційної скарги перенесено на 5 листопада / УНІАН

Суд переніс розгляд апеляції на запобіжний захід колишньому військовому Олексію Бельку, який погрожував підірвати столичний міст Метро.

Як повідомив у Facebook адвокат Масі Найєм, сьогодні Белька з невідомих причин не було доставлено у Київський апеляційний суд.

"Більше місяця пройшло з дня подання апеляційної скарги. Тобто вже майже місяць, як людина не може реалізувати своє право на апеляційне оскарження рішення першої інстанції", - написав він.

Відео дня

Найєм зазначив, що розгляд апеляційної скарги перенесено на 12.45 5 листопада.

Читайте такожЗ'явилося відео, на якому "мінер" мосту Метро збиває поліцейський дрон

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня у Києві на мосту Метро через Дніпро чоловік погрожував зброєю і заявив про намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози як підготовку до теракту.

Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. Під час затримання чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем Олексієм Бельком.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція зняла з Белька підозру в тероризмі. Йому інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 ст. 259) Кримінального кодексу.

Затриманий розповів поліції про проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей.

20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав Бельку запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у 288 тис. грн.