Вибухи на арсеналі біля Калинівки / REUTERS

Верховна Рада ухвалила постанову «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м.Ічня (Чернігівська область), м.Калинівка (Вінницька область), м.Балаклія, (Харківська область), м.Сватове, (Луганська область), м.Кривий Ріг (Дніпропетровська область) у період з 2014 по 2018 роки» (№ 2312).

Читайте такожРазумков не бачить передумов для заміни Арахамії на посаді голови фракції "Слуга народу"

Як передає кореспондент УНІАН, "за" проголосували 339 народних депутатів.

Відео дня

Постановою визнано основні завдання ТСК, зокрема проведення перевірки відомостей щодо пожежі (вибухів) на складах боєприпасів, проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами України щодо пожежі на них.

Також серед завдань - встановлення обставин, збір інформації та отримання пояснень від осіб, а також від підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їхніх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана із колом питань, для розгляду яких утворено ТСК; ініціювання питань про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

Головою ТСК обрано народного депутата Давида Арахамію (фракція «Слуга народу»), заступником голови - народного депутата Сергія Рахманіна (фракція Голос»).

До складу ТСК обрано: Мар'яну Безуглу, Максима Березіна, Федора Веніславського, Ірину Верещук, Ігоря Герасименка, Олександра Завітневича, Юрія Здебського (усі із фракції «Слуга народу»), Михайла Забродського (фракція «Європейська солідарність»), Валентина Наливайченка (фракція «Батьківщина», Анатолія Бурміча («Опозиційна платформа - За життя»).

Визначено термін діяльності Тимчасової слідчої комісії – шість місяців з дня утворення.

Відповідно до постанови, звіт ТСК про виконану роботу має бути заслуханий на пленарному засіданні Верховної Ради у термін не пізніш, як через шість місяців з дня її утворення.