Чоловіка оштрафували на 1000 злотих / фото УНІАН

Окружний суд в польському місті Ополє наклав штраф величиною 1000 злотих на 29-річного Томаша А. за знищення вивіски почесного консульства України.

Читайте такожУ Польщі судитимуть власницю фірми, яка кинула українця помирати в лісі (відео)

Як передає «Польське радіо», справа стосується знищення консульської вивіски з гербом України. Табличка висіла на стіні будинку, де знаходиться Почесне консульство України. Вирок не набув чинності.

Відео дня

Випадок трапився на початку квітня цього року у центрі Ополя. Вранці на тротуарі перехожі помітили знищену вивіску зі штучного матеріалу з гербом України. Раніше табличка висіла на стіні будинку, у якому знаходяться офіси консульства.

Поліція швидко встановила особу, яка це вчинила. Згідно із даними слідства, Томаш А. був під впливом алкоголю. Він зізнався у вчиненні дій, які йому закидають. Обвинувачений запевняв, що це був «хуліганський вибрик», а сам він не має жодних негативних почуттів щодо України і українців.

Прокурор запропонував видати вирок без провадження справи зі штрафом величиною 1000 злотих. Додатково підсудний має покрити кошти ремонту вивіски і оплатити судові послуги. Суд прийняв пропозицію прокуратури, аргументуючи це, між іншим, поведінкою підсудного, який визнав свою провину, висловив каяття і співпрацював із правоохоронними органами під час слідства.