Актор помер на 77 році життя / фото facebook.com/rusdram

У ніч з 23 на 24 листопада пішов з життя народний артист України, зірка Національного академічного театру імені Лесі Українки Давид Володимирович (Вольфович) Бабаєв.

Про це повідомляється на сторінці театру у Facebook.

Читайте такожПомер відомий український скульптор, який створив герб Києва

Відео дня

Артист грав на сцені театру ім. Лесі Українки майже півстоліття. У його творчому доробку понад 50 вистав, серед яких легендарні «Школа скандалу», «Пані міністерша», «Наполеон та корсиканка», «Останнє кохання», «Уявно хворий».

«Особливою для Давида Володимировича була роль Гаррі в «Останньому коханні». За сюжетом літній чоловік зустрічає пізнє кохання і оживає на очах. Прониклива історія, зігріта природною чуйністю і вразливістю Давида Володимировича, стала улюбленою для глядачів. Саме вистава «Останнє кохання» стала останньою для видатного актора. Ніхто й подумати не міг, що в той вечір актор востаннє вийде на сцену і щирі оплески почує теж востаннє. Маестро, браво!» - йдеться в повідомленні.

Про час і дату прощання з актором буде повідомлено окремо.

*** Бабаєв народився 14 липня 1943 року в Махачкалі. У 1969 році закінчив Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтв, в якій пізніше викладав на кафедрі розмовного жанру. З 23 грудня 1972 року до останнього дня життя працював у театрі імені Лесі Українки, був провідним актором трупи.