Депутату надали охорону / фото УНІАН

Депутату Київської обласної ради В'ячеславу Соболєву надано поліцейську охорону.

Як передає кореспондент УНІАН, про повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко на брифінгу.

Читайте такожЗамах на Соболєва: ЗМІ опублікували фото ймовірного вбивці дитини

Відео дня

«Очевидним є те, що було вбивство дитини, тому порушено провадження за ч. 2 ст. 115. Ймовірні виконавці затримані, слідчі будуть працювати і можливо в подальшому кваліфікацію буде змінено. Однією з версій є те, що причиною фатального пострілу стала фінансово-економічна діяльність батька загиблої дитини», - сказав Крищенко.

У свою чергу голова Нацполіції України Ігор Клименко заявив, що наразі слідство розглядає три версії цього злочину: сімейно-побутова, фінансово-господарська діяльність потерпілого - батька вбитої дитини та колишня фінансово-господарська його діяльність.

Крім того, Клименко зазначив, що виконавці вбивства це молоді люди - 18-19 років. Один з них уродженець заходу країни, інший із центральних областей. Вони раніше не проживали у Києві. Проте винайняли квартиру у будинку, з якого вчора здійснили смертельний постріл.

Також він додав, що постріл було зроблено з карабіна 7,62 мм.

Крищенко зазначив, що батько хлопчика у даному провадженні фігурує поки що як свідок. Йому надано поліцейську охорону.

Також під час прес-конференції очільники НПУ повідомили, що у момент вбивства в автомобілі також знаходилась дружина Соболєва і ще одна жінка.

Крім того, Крищенко розповів, що завдяки затриманим громадянам з автомобіля «Hyundai», які, як виявилося, були не причетні до цього злочину, вдалося оперативно провести слідчий експеримент із участю цього авто і з’ясувати, що стріляли не з автомобіля, а з іншого місця, і таким чином віднайти справжнє місце, звідки було зроблено постріл.

Як повідомляв УНІАН, увечері 1 грудня в центрі Києва невідомі обстріляли позашляховик Range Rover, за кермом якого перебував депутат Київської облради від «БПП Солідарність», власник ресторану «Маріо» В'ячеслав Соболєв.

Унаслідок стрілянини загинув трирічний син депутата, який був у салоні автомобіля.

Раніше сьогодні поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві дитини.