В кожній країні є свої святкові солодощі, проте різдвяний кекс з сухофруктами та горіхами вважається найсмачнішим десертом Різдва.

Сучасні господині вже не витримують сухофрукти в алкоголі так довго і не випікають кекс чотири години. Рецепти різдвяних кексів спрощені для нашої зручності, тому вони вимагають менше часу, що, на щастя, зовсім не позначається на їхньому смаку.

Читайте такожМеню на Новий рік 2020: оригінальний рецепт "шуби по-царськи" (відео)

Як приготувати кекс в домашніх умовах

У чашку насипаємо 1 ст.л чорного чаю і заливаємо окропом, даємо заваритися.

50 г волоських горіхів ріжемо на дрібні шматочки (можна взяти будь-які інші горіхи). 100 г кураги та 100 г родзинок заливаємо окропом на 10 хвилин. Потім зливаємо воду та сушимо паперовим рушником. Нарізаємо курагу невеликими шматочками.

У миску висипаємо курагу, родзинки, горіхи та засипаємо 1 ст.л борошна, все добре перемішуємо.

Беремо 200 г борошна і додаємо 1 ч.л меленого імбиру, 1ч.л меленої кориці і 3 ч.л меленого мускатного горіха. Знову все добре перемішуємо.

2 яйця поділяємо на білок і жовток. У жовтки додаємо 100 г цукру і півсклянки рідкого меду, все збиваємо міксером. Потім в масу досипаємо 1 ч.л соди і знову все збиваємо.

У масу в 4 підходи додаємо вже підготовлену борошняну суміш, чай та 1/3 склянки соняшникової олії. В збите тісто додаємо раніше підготовлені сухофрукти і знову добре перемішуємо.

В окремому посуді збиваємо білки з дрібкою солі. Збиті білки додаємо в тісто та добре перемішуємо.

Готове тісто перекладаємо у форму для випічки застелену пергаментним папером. Запікаємо спочатку 50 хвилин при 180 градусах, а потім 30 хвилин при 160 градусах. Готовий кекс за бажанням можна прикрасити на свій смак.

Приємного апетиту і гарного Різдва!