У Дніпрі з'явиться цілий єврейський квартал / dp-invest.com.ua

У середу, 18 грудня, у місті Дніпро відбулася офіційна церемонія закладення наріжного (першого) каменя у будівництво масштабного єврейського центру.

Про це УНІАН повідомив керівник Об'єднаної єврейської громади України Міхаель Ткач, який був присутній на церемонії початку будівництва.

Читайте такожЄврейські общини України отримають на 25% більше фінансуванняВсього було закладено п'ять наріжних каменів. Честь була надана рабину Шмуелю Камінецькому, президенту Єврейської громади Дніпра Геннадію Боголюбову, президенту фонду «Шиурей Тора Любавич» Натану (Артуру) Золотаревському, президенту Євро-Азійського Єврейського конгресу Михайлу Мірілашвілі та Головному сефардському рабину Ізраїлю Іцхаку Йосефу, який спеціально приїхав в Україну для участі у заході.

Відео дня

«Бейт Машиах» – це багатофункціональний комплекс, який утворює собою цілий єврейський квартал – місто в місті. В дев'ятиповерховому комплексі будуть розміщені навчальні, службові житлові приміщення, молитовний зал. «Бейт Машиах» стане домівкою для більш ніж сотні єврейських релігійних сімей, які живуть і працюють в Дніпрі.

На час будівництва «Бейт Машиах» на півтора року в місті Дніпро буде перекритий район вулиць Ливарної та Поля. Єврейська громада Дніпра, що входить до складу Об'єднаної єврейської громади України, зобов'язалася забезпечити безпечний процес будівництва.

Нагадаємо, що завдяки президенту Єврейської громади Дніпра Геннадію Боголюбову і президенту Об'єднаної єврейської громади України Ігорю Коломойському в Дніпрі вже побудований найбільший єврейський культурний центр поза межами Ізраїлю – «Менора».