Селу на Львівщині повернули стару назву / Фото: andriivka.at.ua

Комітет Верховної Ради з питань місцевого самоврядування підтримав повернення селу Мармузовичі Львівської області назви, яка була в нього до перейменування у рамках декомунізації - Андріївка.

Про це розповів міністр Кабміну Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

Чиновник нагадав, що у 2016 році Український інститут національної пам'яті перейменував село через інформацію про те, що воно нібито було названо на честь комуніста Андрія Андрєєва.

Відео дня

"Жителі села з таким рішенням виявилися не згодні. Провели збори і одноголосно (320 голосів за, проти 0) вирішили, що потрібно перейменуватися назад. За словами жителів, вони хочуть назвати село на честь Андрія Первозванного", - пише Дубілет.

За його словами, на комітеті виступив представник греко-католицької церкви і розповів про особливе ставлення селян до цього святого. Місцеві мешканці, які були на засіданні, підтримали його.

"Потім слово взяв представник Інституту і сказав, що перейменовувати назад, не змінивши жодної літери, не можна за законом. Після нього слово взяв депутат і сказав, що це може створити небезпечний прецедент. Представники села помітно розхвилювалися", - продовжив міністр.

Читайте такожУ Києві з’явились вулиці Аміни Окуєвої і Андрія Аболмасова

І додав: рішення про повернення старої назви члени комітету все ж підтримали - майже одноголосно.

Як повідомляв УНІАН, у Запоріжжі з'явилася вулиця на честь Папи Римського Івана Павла II.