"Мордвіна" затримали в липні 2017 року / фото СБУ

Сватівський районний суд Луганської області засудив ватажка самопроголошеної "ЛНР" на прізвисько "Мордвін" до 9 років ув’язнення.

Про це передає прес-центр Служби безпеки України.

Читайте такожСБУ викрила схему незаконної легалізації росіян в ЄС

Відео дня

Зловмисника затримали в Харкові у липні 2017 року. Під час проведення обшуків за місцями проживання та перебування диверсанта правоохоронці вилучили 600 грамів гексогену, 5 електродетонаторів, пістолет "Вальтер" з глушником до нього, понад 100 набоїв калібру 9 мм, засоби зв’язку, а також квадрокоптер. 

Слідство встановило, що впродовж 2014-2016 років він був командиром підрозділу в "КДБ ЛНР". У складі 2 армійського корпусу народної міліції "ЛНР" зловмисник нападав на позиції українських військових у Дебальцевому.

У цей період його завербували представники ГУ Генштаба РФ, від яких він отримав завдання здійснити низку терактів на підконтрольній українській владі території.

Приїхавши до Харкова у 2016 році, "Мордвін" розпочав підготовку завдання - підірвати автомобіль із газовими балонами у громадському місці, або, як запасний варіант, за допомогою квадрокоптера скинути вибуховий пристрій на місце перебування українських посадовців.

Після затримання"Мордвін" повідомив працівникам СБУ про існування так званого "чорного списку", до якого входили державні та громадські діячі. На них начебто планували напади спецслужби РФ і квазіреспублік для дестабілізації громадсько-політичної ситуації.