На кадрах видно, як люди намагаються заблокувати виїзд з Лук'янівського СІЗО / t.me/pavlovskynews

Під Лук'янівським СІЗО, з якого повинні вивезти екс-"беркутівців", сталися сутички між активістами і спецназом.

Відповідне відео опублікувало "Радіо Свобода".

Відео дня

На кадрах видно, як люди намагаються заблокувати виїзд з Лук'янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецназу вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїжджає мікроавтобус.

Як повідомляв УНІАН, екс- "беркутівців", обвинувачених у розстрілах на Інститутській, відпустили з-під варти.

Довідка УНІАН. Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Читайте такожАктивісти заблокували виїзди з Лук'янівського СІЗО (фото)

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових повноважень, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

27 грудня Київський апеляційний суд розпочав розгляд апеляційних скарг на запобіжні заходи екс-«беркутівцям», трьом з яких Святошинський райсуд продовжив строки тримання під вартою, двоє інших перебувають під домашніми арештами.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що екс-«беркутівці» включені до списку на обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками «ЛДНР». Обмін очікується завтра, 29 грудня.

Прокурори надали суду листа генпрокурора, в якому йдеться про досягнуті політичні домовленості між Україною та Росією щодо обміну утримуваними особами. Згідно з листом, до списку на обмін з українського боку включені екс-”беркутівці”.

Прокурори також визнали, що ризик втечі екс-”беркутівців”, у разі їхнього звільнення з-під варти, залишається, проте їх необхідно звільнити під особисті зобов’язання для того, щоб здійснити обмін.

Своєю чергою, адвокати потерпілих у справі наголосили, що екс-”беркутівці” не мають жодного стосунку до війни на сході України і злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту.