Фото: REUTERS

Звільнених з полону 12 українських військовослужбовців оглянуть лікарі у київському військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий госпіталь". Наразі всі звільнені перебувають у задовільному стані.

Про це повідомляє прес-центр Міноборони України.

У військовій лікарні їх зустрів міністр оборони України Андрій Загороднюк. Він привітав військовослужбовців з поверненням на мирну територію, подякував за витримку і незламність та запевнив, що кожному з них буде надано максимальну підтримку, лікування і реабілітацію.

Відео дня

Читайте такожУкраїна намагатиметься домовитись про звільнення ще 300 людей - Лутковська

Планується, що усіх звільнених з полону бійців оглянуть військові лікарі та фахівці медичної служби.

«У разі необхідності військовослужбовцям буде надано кваліфіковану медичну допомогу. Зокрема, буде проведено поглиблене медичне обстеження, до якого залучатимуться кращі фахівці медичної служби Збройних Сил України та військові психологи», - йдеться у повідомленні.

За даними начальника Військового госпіталю генерал-майора медичної служби Анатолія Казьмирчука, попередньо усі військовослужбовці перебувають у задовільному стані.

«Ми чудово розуміємо, що умови перебування, в яких вони знаходилися усі ці роки, могли призвести як до виникнення, так і до загострення можливих хронічних хвороб. Тому фахівцями нашого центру будуть проведені попередні обстеження. Але передусім ми надамо можливість нашим пацієнтам відпочити, аби завтра вранці вже більш докладно вивчити особливості перебігу тих чи інших захворювань. Ми почнемо всебічне обстеження, і в подальшому, окрім фізичного лікування, якщо в цьому буде потреба, обов’язково надамо можливість кожному пройти психологічну реабілітацію. Необхідні фахівці, які володіють цією методикою в нашому центрі є, і вони готові надати необхідну допомогу, - зазначив Анатолій Казьмирчук.

Казьмирчук запевнив, що лікарі зроблять усе можливе, аби військовослужбовці якомога швидше змогли повернутися до своїх домівок. При цьому він додав, що наразі військовослужбовці забезпечені усім необхідним.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.