Сенцов: минулий рік був дуже важливий для мене / фото УНИАН

Український режисер і колишній політичний в’язень Кремля Олег Сенцов  побажав Україні та її громадянам в новому році перемоги. Свою заяву Сенцов опублікував у Facebook.

Читайте такожСенцов прокоментував обмін полоненими: Україна віддає справжніх вбивць

Згадуючи 2019 рік, режисер зазначив, що це був складний рік для нього, як і для понад сотні полонених, які повернулися з російського полону на рідну землю.

Відео дня

"Минулий рік був дуже важливий для мене. Також як і більше сотні полонених, я повернувся до своєї родини та до своєї країни. Я дуже радий за усіх визволених, та нескінченно вдячний тим, хто боровся та виборов нашу свободу", - написав режисер.

Також він побажав українцям перемоги. "Наступного року я бажаю Україні та її громадянам не тільки повернення в’язнів, але і найголовнішого... Я бажаю усім нам одного – перемоги! Тому що без неї у нас нема майбутнього. Тому що без неї ми не будемо мати свою країну", - зазначив Сенцов.

Колишній бранець Кремля наголосив, що йому не байдуже, як називаються вулиці, якими він ходить в Україні. "Мені не байдуже назва вулиць, якими я ходжу у своєму місті. Я хочу ходити проспектом Бандери, а не Сталіна. І до речі, Степане Андрійовичу, зі святом", - зауважив Сенцов.

Як повідомляв УНІАН, під час новорічного привітання президент Володимир Зеленський, сказав, що “неважливо, як названа вулиця, бо вона освітлена та заасфальтована. Немає різниці, біля якого пам’ятника ти чекаєш дівчину, в яку ти закоханий".

Нагадаємо, сьогодні в Києві відбудеться традиційна смолоскипна хода, присвячена дню народження очільника ОУН Степана Бандери.

9 грудня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича в Києві.