Ветлікар жахнувся - пес був весь побитий і дуже виснажений \ скріншот з відео

В Одеській області люди врятували старенького пса, якого знайшли пораненим біля колії. Тварина не мала сил навіть відповзти в село, де їй могли б допомогти. Скалічену собаку випадково помітив машиніст потяга, що проїжджав поруч. Чоловік звернувся до зоозахисників, а ті через соцмережі організували рятувальну операцію.

Читайте такожЧиновнику-шкуродеру, який тягнув собаку дорогою, загрожує до 8 років за гратами (фото)

Як йдеться у сюжеті ТСН, на мокрій, холодній землі, без їжі і стікаючи кров'ю поранений пес провів кілька днів. Він довго чекав допомоги, а потім поліз на рейки під поїзд. У такому вигляді його і знайшла Людмила з чоловіком.

"У нього половина тіла була на одній стороні колії, передніми лапками стояв, а задні на інший, тварина вирішила напевно з життям попрощатися", - повідомила рятівниця пса Людмила Скараєва.

Вона зі сльозами на очах згадує ту ніч, коли в темряві намагалася відтягнути собаку від колії. "Чоловік почав кричати: поїзд їде! Поїзд нам сигналив на швидкості. Треба було щось робити. Я за шкірку його вхопила. Чоловік кричав: Лягай на землю разом з ним! Ми встигли на пів метра відскочити від рейок", - додала рятівниця.

Вже в машині пес зігрівся і заснув. Його відвезли в клініку. Ветлікар жахнувся - пес був весь побитий і дуже виснажений.

"У собаки немає половини зубів, немає різців, зламані ікла, швидше за все він намагався захистити себе і втратив їх. Нажаль на задніх лапах глибокої больової чутливості немає", - каже лікар-анестезіолог Елеонора Скубій.

На знімку видно, що хребет у тварини зламаний. Таз розбитий, а ще в тілі куля - в собаку стріляли. Тепер зоозахисники сподіваються, що знайдуть псу господаря. Собаку назвали чоловічим іменем - Рома.

"Першочергова мета це знайти йому люблячу сім'ю, люблячу людину і якщо він у мороз на залізничних коліях вижив, значить є причина для цього і його людина вже десь чекає", - розповіла зоозахисниця Анастасія Ростецька.

У пса Роми хороший апетит, лікарі в клініці ставлять йому крапельниці, а зоозахисники оголосили збір коштів на допомогу псу, тому що в найближчі дні його повинні прооперувати, а на це потрібні гроші. Ті, хтойого врятував сподіваються на ще одне диво, що після операції собака може самостійно пересуватися.