Нардепи пропонують підвищити штрафи для пішоходів / фото pixabay.com

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху (№ 2697).

Читайте такожВ Україні можуть спростити реєстрацію таксі

Текст законопроекту розміщено на сайті парламенту. Його авторами є троє народних депутатів від "Слуги народу".

Відео дня

Законопроектом пропонується встановити, що непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїжджої частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У чинному законодавстві йдеться про покарання у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі порушення, вчинені вищезазначеними особами, які перебувають у стані сп'яніння, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у чинному законодавстві - 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Порушення, що спричинили створення аварійної обстановки, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 40 (у чинному законодавстві - 10) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 12 до 40 годин.