У ДПСУ зауважили, що ця громадянка в’їхала в Україну декілька днів тому поїздом / Фото: УНІАН

Російській блогерці, екс-журналістці пропагандистського телеканалу "Россия" Олександрі Мітрошиній на три роки заборонили в’їзд в Україну.

Читайте такожМВС: Російській блогерці Мітрошиній буде заборонено в'їзд до України

Як повідомляється на сайті Державної прикордонної служби, 8 січня Мітрошина в аеропорту «Бориспіль» проходила оформлення на рейс до Мінська.

Відео дня

Її поінформували про рішення щодо заборони на в’їзд на територію України та проставлено відповідну відмітку в паспорт.

У ДПСУ зауважили, що ця громадянка в’їхала в Україну декілька днів тому через залізничний пункт пропуску, оскільки стосовно неї на момент перетину кордону не було обмежень щодо в'їзду, а також жодної інформації, що вона незаконно відвідувала тимчасово окуповану територію Криму.

У Держприкордонслужбі також зазначили, що лише протягом минулого року прикордонники відмовили у в’їзді в Україну понад 7,3 тис. громадянам РФ, стосовно яких діяла заборона на в’їзд чи які перевищили термін перебування, або стосовно яких була наявна інформація, що вони незаконно відвідували окуповані території.

Як повідомляв УНІАН, 6 січня громадянський рух "Відсіч" у Facebook заявив, що поліцейські побили двох активістів "Відсічі" Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького, які прийшли на зустріч із російською блогеркою, екс-журналісткою пропагандистського телеканалу "Россия" Мітрошиною.

Повідомлялося, що активісти вирішили запитати, чому блогерка порушила закон і чиїм вважає Крим. Активістам погрожували деякі фанати блогерки.

Згодом на місце подій прибула поліція, яка почала вимагати від активістів залишити приміщення. Коли активісти відмовились, їх побили й відвезли до управління поліції, де протримали три години.

Своєю чергою у поліції заявили, що побиті активісти "Відсічі" порушували громадський порядок, тому їх доправили до управління і склали адмінпротокол про вчинення дрібного хуліганства.