Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року \ УНІАН

До складу злочинної групи, учасники якої вбили добровольця АТО Аміну Окуєву, входило сім осіб.

Читайте такожПоліція затримала підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої - Аваков (фото, відео)

Про це заявив голова Національної поліції Ігор Клименко, повідомляється на сторінці НПУ у Facebook. «До складу групи загалом входило сім осіб, частину з них за підозрою в двох вбивствах затримали у вересні 2019 року», - зазначив він.

«А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом вказаної злочинної групи», - додав Клименко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 січня, у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

На своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагадав, що невідомі після того, як розстріляли машину подружжя, залишили на місці злочину автоматичну зброю. «Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств ... і в тому числі, в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутій на місці злочину зброї», - написав Аваков.

Довідка. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва і Окуєву.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("замах на вбивство").

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.