Аміну Окуєву вбили 30 жовтня 2017 року / фото УНІАН

Ймовірний організатор вбивства добровольця Аміни Окуєвої, який був затриманий 12 січня, причетний до двох вже розкритих поліцією замовних злочинів – вбивств директора компанії «Caparol», що сталося у вересні 2016 та начальника відділу реклами Київського метрополітену у січні 2019 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Головного управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов під час брифінгу в Києві.

Читайте такожДо складу злочинної групи, учасники якої вбили Акуєву, входило сім осіб - Клименко (відео)

Відео дня

«Зачіпку за тією групою нам дало вбивство пана Павла Миленького у січні 2019 року – директора відділу реклами (Київського) метрополітену, тоді ми працювали і вийшли на певну групу осіб, які обґрунтовано підозрювались у скоєнні вбивства», - заявив він.

Нєбитов зазначив, що «аналізуючи попередні замовні злочини, ми дійшли висновку разом з прокуратурою, що вказані особи обґрунтовано підозрюються у скоєнні вбивства пана Зможного (директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного – УНІАН) в селищі Крушинка Васильківського району».

За його словами, ці особи були затримані у вересні 2019 року.

«Вони отримали різні запобіжні заходи у Святошинському суді, але прокуратура і слідство з цим не погодились і звернулися до апеляційного суду Києва та Київської області», - додав керівник поліції Київщини.

Він повідомив, що під час розгляду апеляції суд визначив підозрюваним запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою, проте Шевченківський суд пізніше змінив їм запобіжні заходи на не пов’язані з триманням під вартою.

Крім того, Нєбитов зауважив, що під час затримання учасників вказаною злочинної групи були відібрані біологічні зразки та направлені відповідним фахівцям для отримання висновку.

«За 2 роки ми перевірили дуже багато потенціальних підозрюваних, опрацьовано багато версій, але не було позитивних результатів до вчорашнього дня», - сказав він.

Нєбитов нагадав, що вчора був затриманий ймовірний організатор вбивства добровольця Аміни Окуєвої. За словами керівника поліції Київщини, його ДНК збігається з біологічними зразками, які були вилучені з автомата, з якого ймовірно вбили Окуєву.

Як повідомляв УНІАН, 12 січня, у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

На своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагадав, що невідомі після того, як розстріляли машину подружжя, залишили на місці злочину автоматичну зброю. «Сьогодні Нацполіція затримала групу кілерів, обґрунтовано підозрюваних у низці вбивств ... і в тому числі, в убивстві Аміни. ДНК затриманого збіглося з ДНК на кинутому на місці злочину зброю», - написав Аваков.

Довідка. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців АТО Осмаєва і Окуєву.

За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, заздалегідь домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Окуєва зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка. Внаслідок інциденту Осмаєва і кілера госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Обвинувачений у справі - 58-річний громадянин Російської Федерації Артур Крінарі. Йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.