jewishnews.com.ua

Рівень антисемітизму в Україні знизився на 27% за 2019 рік — до такого висновку прийшла Об'єднана єврейська община України, яка опублікувала звіт про антисемітизм в Україні за 2019 рік «Антисемітизм в Україні — 2019».

Всього за 2019 рік Об'єднана єврейська община України зафіксувала 66 випадків прямого антисемітизму, тоді як в 2018 році таких випадків було 90 (згідно методології 2019 року).

Ці результати були отримані в результаті постійного моніторингу, фіксації і факт-чекінгу випадків антисемітизму в Україні.

Відео дня

Варто зазначити, що зменшилась кількість випадків побутового антисемітизму, а також інцидентів, коли представники української влади дозволяли собі антисемітські висловлювання.

Водночас, 2019 року був зафіксований випадок фізичного насильства стосовно особи, що ідентифікує себе як єврей, тоді як в 2018 подібних інцидентів не відбувалося.

Загалом Об'єднана єврейська община України відзначає зниження рівня антисемітизму та зростання зацікавленості органів державної влади до проблеми антисемітизму в Україні.

З повною версією звіту можна ознайомитися наступними способами:

  • Прочитати онлайн на сайті єврейських новин JewishNews перейшовши за посиланням.
  • Завантажити PDF-файл (300 мегабайт) з головного сайту ОЄОУ.
  • 140 єврейських громад і організацій зі складу ОЄОУ отримають звіт у друкованому вигляді.

Дізнатися детальніше про те, чим займається Об'єднана єврейська община України, можна перейшовши за посиланням.

ОЄОУ нагадує, що якщо ви стали жертвою або свідком випадку антисемітизму (графіті, образи, фізичне насильство), то звертайтеся на Єврейську гарячу лінію «910» за номерами 910 (безкоштовно з мобільного) та 0 800 600 910 (безкоштовно зі стаціонарного).