REUTERS

Державний експерт з апарату Ради національної безпеки та оборони Олег Корнієнко вважає, що в оперативному штабі при РНБО щодо з'ясування обставин і розслідування збиття літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" не допускали прорахунків у своїй роботі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо заслуховування інформації оперативного штабу при РНБО про катастрофу літака Boeing 737 в Ірані.

Читайте такожЗеленський зустрівся з родичами загиблих українців унаслідок авіакатастрофи МАУ в Ірані

Відео дня

Зокрема, на запитання, чи були проаналізовані помилки та прорахунки в роботі оперативного штабу, і що було недопрацьовано, він відповів: «Якісь проблемні питання постійно вирішувалися в оперативному порядку. Проблем, я вважаю, що не було».

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

8 січня Рада національної безпеки і оборони України створила оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою українського літака.

До складу оперативної групи увійшли представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, міністерств оборони, закордонних справ, внутрішніх справ, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Вночі 9 січня до Ірану вирушив літак транспортної авіації Збройних сил України із 45 фахівцями різних галузей, які будуть залучені до з’ясування обставин катастрофи літака авіакомпанії МАУ, що сталася 8 січня в аеропорту Тегерана, та ідентифікації тіл загиблих.

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.