На Херсонщині проводять спецоперацію проти ОЗУ / gp.gov.ua

Співробітники прокуратури та СБУ проводять низку обшуків з метою пошуку доказів у кримінальному провадженні за фактом смертельного нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Читайте такожВбивство Гандзюк: фігурант Павловський всьоме не з'явився на засідання суду

Як повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора, 20 січня правоохоронці почали у Херсоні та інших населених пунктах області спецоперацію з метою припинення діяльності злочинної організації, яка вчиняла в регіоні насильство та підпали.

Відео дня

«Повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Слід зазначити, що обвинувальний акт щодо вказаної особи вже перебуває на розгляді Приморського районного суду м. Одеси з угодою про визнання його винуватості у заздалегідь не обіцяному приховуванні нападу на Катерину Гандзюк», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці повідомляють про підозру іншим членам злочинної організації.

Як повідомляв УНІАН, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада 2018 року активістка померла.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили. 6 червня суд засудив організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці.

Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.