У вересні минулого року Белько, погрожуючи зброєю, заявив про намір підірвати міст Метро у Києві / фото Facebook Надія Максимець

За клопотанням прокуратури Києва Олексія Белька, який 18 вересня 2019 року погрожував "підірвати" міст Метро у столиці, буде поміщено до психіатричного закладу.

Читайте такожНа Микитася вдягнули електронний браслет – ЗМІ

Як йдеться у повідомленні відомства у Facebook, сьогодні Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури міста Києва про зміну запобіжного заходу підозрюваному у "мінуванні" мосту Метро з тримання під вартою на госпіталізацію до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку.

Відео дня

Згідно з результатами судово-психіатричної експертизи, чоловік на момент вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

За висновками лікарів, на теперішній час психічний стан останнього не змінився, у зв’язку з чим він потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня 2019 року у Києві на мосту Метро через Дніпро Белько погрожував зброєю і заявив про намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози як підготовку до теракту.

Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. Під час затримання чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція зняла з Белька підозру в тероризмі. Йому інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 ст. 259) Кримінального кодексу.

Затриманий повідомив поліції про проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей.