Дубілет анонсував новий етап перепису / фото УНІАН

В Україні в лютому-березні буде проведено наступний етап оцінки населення, метою якого є встановлення точної кількості людей, що проживають в окремих населених пунктах.

Про це розповів міністр Кабміну Дмитро Дубілет, повідомляє ТСН.

"Хоча питання зараз полягає в тому, наскільки ми зможемо піти в глибину. Тому що зараз у нас деталі на рівні областей та великих міст. Ми поставили собі завдання протягом лютого-березня зробити оцінку на рівні районів. От якщо ми це зможемо зробити, я думаю, що тоді ми зможемо набагато краще планувати", - зазначив Дубілет.

Відео дня

Читайте такожМінус 15 мільйонів. Як перерахували українців

Він знову сказав про те, що традиційний перепис у ХХІ столітті не працює, оскільки під час пробного перепису, який у грудні проводився в районах Києва та Київської області, близько 25% людей не відкривали двері працівникам Держстату.

"Знову ж таки - якщо казати бюрократичною мовою - це не перепис. Але якщо ми кажемо, що перед нами була мета швидко та якісно оцінити, скільки людей мешкає в Україні, то цей метод цілком прийнятний. Ми будемо його використовувати, насамперед, у плануванні інфраструктури. Тому що, ви знаєте, зараз дороги, школи, дитячі садки і так далі… Ми вже почали велике будівництво і нам для цього потрібно розуміти, де в нас реально скільки мешкає людей", - пояснив міністр.

Читайте такожУ Луганській ОДА заявили про невідповідність даних електронного перепису з реальним числом населення

Як повідомляв УНІАН, населення України, згідно з даними електронного перепису, станом на 1 грудня 2019 року, становить 37 мільйонів 289 тисяч осіб. Ця цифра враховує тільки чисельність населення на підконтрольній української влади території України, тобто в неї не увійшли жителі окупованих територій Донбасу та анексованого Криму.