REUTERS

Слідство стосовно українських моряків, яких раніше незаконно захоплювала РФ у Керченській протоці, а пізніше передала Україні, зупинено на необмежений термін.

Як повідомляє ТАСС, про це заявив адвокат моряків Микола Полозов.

"Провадження у справі припинено на необмежений термін. Призупинення слідства пов'язано з тим, що місцезнаходження обвинувачених відомо, однак у слідства відсутня можливість забезпечити участь у справі всіх 24 моряків", - сказав захисник.

Відео дня

Він також зазначив, що слідство прийняло таке рішення у зв'язку з тим, що моряки перебувають в Україні і їм не рекомендується перебування на території Росії. "Але це не означає, що моряки переховуються", - зазначив адвокат.

Читайте такожРада надала статус учасника бойових дій морякам, захопленим Росією в ясир у Керченській протоці

За його словами, моряки залишаються в статусі обвинувачених, потенційно вони можуть бути оголошені у розшук, якщо будуть знаходитися за межами своєї країни. "Такий сплячий режим нас не влаштовує, тому ми оскаржуємо цю постанову", - резюмував Полозов.

Як повідомляв УНІАН, днями стало відомо, що Росія призупинила попереднє слідство у справі українських військових моряків, звільнених з полону у вересні 2019 року.