Винуватців теракту в Харкові віддали бойовикам / Фото: УНІАН

Троє засуджених у справі про так званих "харківських терористів", яких передали бойовикам під час обміну наприкінці грудня, оскаржили свої пожиттєві вироки.

Як повідомляє hromadske із посиланням на адвоката одного з засуджених Володимира Дворнікова Ігоря Нагорного, подано апеляційні скарги з вимогою скасувати вироки.

"Вирок оскаржуємо у зв’язку з неповнотою судового розгляду та невідповідністю висновків суду обставинам кримінального провадження", - повідомив Нагорний. 

Відео дня

За його словами, аналогічні заяви також подав захист Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. Яким чином засуджені, які перебувають на непідконтрольній Україні території, будуть присутні на судових засіданнях, адвокат не уточнив. 

28 грудня, за день до обміну, Фрунзенський райсуд Харкова засудив їх до довічного ув'язнення, але змінив їм запобіжні заходи з тримання під вартою на особисті зобов'язання. Наступного дня терористів передали бойовикам на окуповану частину Донбасу.

Читайте такожУ Харкові суд звільнив чоловіка, який планував годувати бойовиків "ДНР"

Нагадаємо, 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час проведення урочистої ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. У результаті теракту загинули четверо і поранено дев’ятеро людей.

Внаслідок вибуху на місці загинули харківський активіст Євромайдану Ігор Толмачов, підполковник міліції Вадим Рибальченко. Наступного дня помер 15-річний Данило Дідік, що внаслідок вибуху отримав тяжку черепно-мозкову травму і впав у кому.

24 лютого помер ще один поранений внаслідок вибуху — 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук.