За словами Епіфанія, з боку РПЦ чинився шалений тиск на Елладську православну церкву \ УНІАН

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній переконаний, що автокефалію ПЦУ визнає ще кілька помісних православних церков попри тиск з боку Російської православної церкви (РПЦ).

Читайте також"Антиканонічні та нікчемні": Епіфаній про вимоги Філарета щодо відновлення УПЦ КП

Як передає кореспондент УНІАН, про це митрополит Епіфаній повідомив на прес-конференції після молебня з нагоди першої річниці своєї інтронізації предстоятелем ПЦУ. Він зауважив, що минулого року після рішення Вселенського патріархату ПЦУ також визнали ще дві помісні православні церкви - Елладська православна церква і Александрійський патріархат.

Відео дня

"Ми переконані, що і в наступному році також отримаємо визнання з боку кількох інших помісних православних церков. Але, що ми бачимо? Ми бачимо, що Російська Федерація в особі Російської православної церкви робить все задля того, щоби завадити, щоб церкви не визнавали нашого автокефального статусу", - сказав митрополит Епіфаній.

За його словами, з боку російської церкви чинився шалений тиск на Елладську православну церкву.

"Не зважаючи на цей тиск, в наступному році кілька церков долучаться до визнання нашого автокефального статусу", - заявив митрополит Епіфаній, але відмовився називати, які саме це будуть церкви.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня 2019 року в соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Епіфанію томос про надання автокефалії ПЦУ.