Окуєва загинула під час обстрілу автомобіля у жовтні 2017 року / фото УНІАН

Київський апеляційний суд залишив під вартою одного з підозрюваних у вбивстві добровольця АТО Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна.

Читайте такожЗатримано ще одного підозрюваного у вбивстві Окуєвої

Як повідомляє Судова влада України, сьогодні колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Святошинського районного суду міста Києва від 14 січня 2020 року, якою "задоволено клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київської області та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до підозрюваного Р. терміном до 11 березня 2020 року".

Відео дня

Зазначається, що за результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Святошинського районного суду міста Києва від 14 січня 2020 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту - без задоволення.

У повідомленні нагадують, що вказана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених пунктами 6, 11, 12 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство), частиною другою статті 15, пунктами 6, 11, 12 частини другої статті 115, частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль подружжя добровольців АТО Окуєвої та Адама Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.

12 січня 2020 року у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Осмаєва.

14 січня суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 11 березня Редькіну, підозрюваному у вбивстві Окуєвої.

Захисники Редькіна заявили, що оскаржуватимуть це рішення в суді апеляційної інстанції.