Слідчі Служби безпеки України в одному з офісів медіа-групи «1+1» у Києві за адресою: Куренівська, 18 проводять обшуки за робочим місцем журналіста Євгена Куксіна.

Читайте такожВ “1+1 медіа” обурені обшуками в редакції проекту “Гроші”

Трансляцію слідчих дій СБУ в одному з офісів медіа-групи «1+1» організував на своїй сторінці у Facebook журналіст програми «Секретні матеріали» Володимир Тимофійчук.

Відео дня

Представники СБУ повідомили, що здійснюють пошук матеріалів і даних, які зазначені в ухвалі суду щодо проведення обшуку, і зокрема щодо проведення журналістами незаконного прослуховування.

Один із співробітників Служби безпеки попросив журналіста Куксіна надати пароль до входу в операційну систему на його робочому комп'ютері, але той відмовився. У цьому зв'язку системний блок робочого комп'ютера Куксіна було вилучено.

Також представники СБУ з'ясовували, за якими ще комп'ютерами працював Куксін. Слідчі змогли отримати доступ до іншого комп'ютера і вивчали вміст усіх його папок і файлів.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 5 лютого, керівник Департаменту журналістських розслідувань медіа-групи «1+1» Максим Шиленко заявив, що співробітники СБУ проводять обшуки в офісі, де працюють журналісти проектів «Гроші» і «Секретні матеріали».

Пізніше в СБУ підтвердили, що проводять обшуки в одному з офісів медіа-групи «1+1».

За словами речниці СБУ Олени Гітлянської, слідчі дії спецслужба здійснює за рішенням суду.