Сьогодні в офісі групи "1+1 медіа" влаштували обшук / УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко вважає обшуки в одному з офісів медіа-групи «1+1», а також у помешканні журналістів компанії тиском на свободу слова.

Читайте такожВ “1+1 медіа” обурені обшуками в редакції проекту “Гроші”

Про це він заявив в офісі «1+1», де відбуваються обшуки.

Відео дня

«З точки зору логіки, такі обшуки мали б зараз проводитись також і у Кабінеті міністрів, тобто у місці, де здійснювався цей запис. Оскільки цього не було, а в першу чергу вони пішли до журналістів, то в мене є серйозні перестороги, що це, в першу чергу, тиск на журналістів, які могли в той чи інший спосіб висвітлювати ці події. Мені такий підхід є незрозумілим. Це обурлива історія і прецедент, коли правоохоронці вторгаються в ньюзрум журналістів і намагаються вилучити комп’ютери, на яких вони працювали», - сказав Ткаченко.

Також він прокоментував обшуки у помешканнях журналістів компанії. «Мені цікаво, чи шукали вони вдома у Гончарука та інших учасників цієї розмови. А якщо вони починають із журналістів, то в мене є про це вислови, але вони нецензурні, і зараз я не буду їх говорити», - додав Ткаченко.

Нагадаємо, сьогодні співробітники СБУ влаштували обшуки в офісі групи "1+1 медіа" на вулиці Куренівській в Києві. Там працюють журналісти програм "Гроші" та "Секретні матеріали", які виходять на каналі "1+1". Згодом стало відомо також про обшуки у помешканнях журналістів Євгена Куксіна та Дениса Данька.

В СБУ стверджують, що обшуки не пов’язані з діяльністю телеканалу, а здійснюються щодо конкретних осіб за місцями можливого створення та зберігання ними аудіо файлів, отриманих у незаконний спосіб.

В групі "1+1 медіа" висловили обурення обшуками. Причини обшуків у журналістів телеканалу невідомі.