Зловмисницю після чергового телефонного "мінування" / liga.net

У Сумах Служба безпеки України затримала підозрювану у систематичних неправдивих повідомленнях про начебто мінування державних установ.

Читайте такожУ Дніпрі за "мінування" вокзалів затримали чоловіка - йому загрожує до шести років в'язниціЯк повідомляє прес-центр СБУ, жителька обласного центру, яка працює адвокатом, регулярно, протягом кількох місяців, погрожувала через лінію «102» про псевдомінування будівель судів, а також Центру надання адміністративних послуг.

Правоохоронці затримали зловмисницю після чергового телефонного «мінування» будівлі суду.

Відео дня

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки справи правоохоронці вилучили кілька мобільних терміналів і велику кількість сім-карток різних мобільних операторів із доказами протиправної діяльності.

Наразі затриманій повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Заходи з викриття незаконної діяльності проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Києві виправдали чоловіка, якого звинувачували у псевдомінуванні через випадковий дзвінок.