За місцем проживання затриманого знайшли цілий арсенал зброї / Фото: Нацполіція

В Одесі затримано місцевого жителя при отриманні посилки з боєприпасами і комплектуючими із зони проведення Операції об'єднаних сил.

Читайте такожУ салоні краси в Одесі сталася стрілянина: одна поранена жінка (відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, правоохоронці встановили, що житель Одеси отримує поштові відправлення з вогнепальною зброєю, боєприпасами і комплектуючими до них із території Донецької та Луганської областей.

Відео дня

Вчора, 18 лютого, під час чергового отримання поштових відправлень, правоохоронці викрили зловмисника та вилучили значну кількість куль різного калібру, гільзи і патрони.

Надалі, під час обшуку за місцем проживання, чоловік добровільно видав пістолети і автоматичну зброю, різні гранати, патрони, порох тощо.

«Разом з тим виявлено обладнання для комплектування (виготовлення) боєприпасів і переробювання зброї. Наразі чоловік співпрацює зі слідством, дає викривальні показання щодо вилученого майна і джерел його походження», - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, прокурори Одеської місцевої прокуратури № 2 здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом придбання, зберігання та ймовірного продажу вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідчо-оперативні заходи проведені за участю співробітників Управління СБУ в Одеській області. Розслідування проводять слідчі Малиновського відділу поліції міста.

У прес-службі обласного управління СБУ також повідомили, що, за попередньою версією слідства, житель Одеси організував нелегальне переправлення в регіон зброї та боєприпасів з району проведення ООС. Зброю для продажу фігурант отримував від своїх спільників через послуги поштового зв'язку. Також чоловік переробляв застарілі зразки зброї для доведення їх до бойового стану.

Товар він пропонував клієнтам, яких знаходив на спеціалізованих форумах в Інтернеті.

«Правоохоронці затримали фігуранта біля одного з поштових відділень Одеси після отримання ним відправлення - понад 200 патронів до вогнепальної зброї, а також запали до ручних гранат», - повідомили в управлінні.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника співробітники СБУ виявили 2 мінометні міни різного калібру, 4 автомати Калашникова, протипіхотну міну, 15 гранат різних типів і 8 пістолетів.

Також правоохоронці вилучили перероблену гвинтівку «Мосіна», тубус від гранатомета РПГ, магазини для стрілецької зброї, пристрій і приладдя для виготовлення патронів і різні складові частини до вогнепальної зброї.

Зараз вирішується питання про повідомлення фігуранту про підозру й обрання йому запобіжного заходу.