У чоловіка вилучили зброю різного калібру / фото НПУ

У Києві під час обшуку у викрадача автомобіля Mercedes слідчі виявили арсенал зброї та боєприпасів.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, від киянки надійшло повідомлення про те, що на вулиці Єжи Ґедройця невідомі викрали її авто. Поліцейські опитали потерпілу, переглянули відео з камер спостереження та встановили, що зловмисник викрав автівку за допомогою евакуатора.

Правоохоронці встановили маршрут, за яким їхав евакуатор, і виявили гаражний кооператив, де чоловік сховав іномарку. Зловмисника - 30-річного раніше не судимого киянина - затримали.

Читайте такожНа Київщині п’яний чоловік з вікна автівки стріляв по людях

Поліцейські провели обшук за місцем проживання затриманого, під час якого вилучили зброю різного калібру, боєприпаси до неї, запал від гранати, державні номерні знаки, документи на транспортні засоби з явними ознаками підробки, а також пристрій для створення магнітних карток.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною першою статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та частиною першою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі. Суд вирішує питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють походження зброї та мотиви її зберігання, а також перевіряють причетність підозрюваного до скоєння інших злочинів на території столиці.