Шліхтерівський колектор ввели в експлуатацію 55 років тому / фото УНІАН

Реконструйований Шліхтерівський каналізаційний колектор на лівому березі столиці запустять наступного року.

Читайте такожУ метро Києва з’являться дефібрилятори

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт з реконструкції колектора, повідомили УНІАН у прес-службі міського голови.

Відео дня

За словами Кличка, Шліхтерівський каналізаційний колектор - один з найстаріших колекторів лівобережної частини Києва. Його ввели в експлуатацію 55 років тому. Він забезпечує водовідведення житлових масивів Лівобережний, Русанівка і Березняки.

Після завершення робіт колектор обслуговуватиме будинки, в яких проживає близько 100 тисяч осіб. Також оновлення колектора дозволить підвищити надійність транспортування стічної води, убезпечить прилеглу територію від можливих техногенних наслідків.

"Частину підготовчих робіт тут здійснили. Вже замінили ділянку протяжністю близько одного кілометра. І невдовзі приступлять до основної частини реконструкції. У 2021 році ми плануємо запустити в експлуатацію абсолютно новий колектор. Нові комуніцації мають антикорозійний захист і слугуватимуть, за словами фахівців, близько 100 років", - додав Кличко.

Загальна протяжність колектора після завершення всіх робіт становитиме 4 тис. 279 метрів. Загальна вартість робіт – понад 600 млн грн. На цей час місто вже виділило майже 150 млн.

У прес-службі нагадали, що у 2017 році у столиці ввели в експлуатацію нову нитку головного каналізаційного колектора. Старий колектор ще у 1999 році був визнаний аварійним і давно потребував капітального ремонту. Подальша його експлуатація могла спричинити масштабну екологічну катастрофу не лише в столиці, а й в масштабах всієї країни.

Загалом у столиці понад 10 тисяч кілометрів мереж – теплових, водопровідних, каналізаційних та газових, і більше половини з них потрібно замінити. Цього року планують оновити 150 км тепломереж.