Арешт призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії / Суспільне

Міністерство юстиції України 18 лютого відкрило провадження щодо стягнення з «Суспільного мовника» боргу у сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн на користь акціонерного товариства Євроньюз.

Про це йдеться в офіційному листі мовника.

Читайте такожВласник кримськотатарського каналу ATR: ми на межі закриття

Відео дня

«Співпраця колишньої державної Національної телекомпанії України з Євроньюз розпочалася 2010 року ще до створення Суспільного мовника. Згодом із бюджету було припинене виділення коштів на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії «Євроньюз», що й спричинило появу боргу та відповідний судовий процес», – пояснюють на телеканалі.

Зазначається, що борг мовник отримав у спадок як правонаступник усіх прав та обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, що припинила свою діяльність.

На «Суспільному» пояснюють, що арешт рахунків унеможливив підготовку до Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України у Євробаченні-2020, зупинив запуск низки телепроектів.

Арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії: як київського, так і регіональних каналів і радіо.

«Через це усі отримані з бюджету кошти будуть негайно ж перераховані з рахунків Суспільного мовника до компанії Євроньюз. У результаті із запланованого та передбаченого законом бюджету на 2020 рік Суспільний мовник недоотримає майже 300 млн грн і річний план мовника буде зірвано», – йдеться у листі.

«Суспільне» зверталось і продовжує звертатися до відповідних міністерств задля ініціювання виділення з держбюджету коштів на термінове погашення боргів колишньої компанії і 1,6 млн євро виконавчого збору, які мовник повинен сплатити додатково.